2012 m. kovo 18 d., sekmadienis

Teisingi el. parduotuvės elementai

Teko apsipirkinėti www.bookdepository.co.uk/ el. knygyne. Ši el. parduotuvė praktiškai galėtų būti pavyzdinė el. parduotuvė, kuri turi patogų kategorizavimą, tikslingus topus ir kita. Tačiau vertėtų išskirti kelias savybes, kurios manau turėtų būti rekomenduojamos visoms el. parduotuvėms:
  • Nurodoma galutinė kaina - pirkėjui nereikia atlikti jokių skaičiavimų ar žiūrėti, kiek papildomai kainuos siuntimas į kažkurią šalį ir pan. Siuntimo kaina nemokama (t.y. įskaičiuota į produkto kainą).
  • Pirkimo procesas nereikalauja registracijos - norint nusipirkti knygą tereikia atlikti du veiksmus (Prie prekės paspausti "Į krepšelį" mygtuką ir atsiradusiame mažame langelyje pasirinkti arba "Tęsti apsipirkimą", arba "Apmokėti"). Tiesa po apmokėjimo patvirtinimo, pasiūlo užsiregistruoti. Taigi pirkėjui nereikia pildyti keliapakopių registravimosi žingsnių, vesti adreso, telefonų ir kitų papildomų trikdžių, kurių nežinojęs ar nenorįs pildyti klientas pabėgs. 
  • Nurodomas prekės išsiuntimo laikas, mano atveju įtilpo į nurodytas 48 val.
Be visų techninių dalykų, el. komercijai labai svarbu reputacija (patikimumas) - tai įgaunama sąžiningai dirbant, o pasitikrinti galima pagal vartotojų atsiliepimus internete.

Mano atveju knygos atvyko per 12 dienų nuo užsakymo pateikimo, buvo tvarkingai įpakuotos.

New books


5 komentarai:

  1. Visiškai sutinku, kad geras elektroninių parduotuvių ir svetainių kūrimas yra svarbus ir reikia atsižvelgti į tai, kad vortotojui būtų patogu. Manau, kad Jūsų patarimai labai taiklūs.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Svarbiausia, kad verslo valdymo sistema būtų gerai pritaikyta. Kad panaudojama efektyviai ir taip kaip reikia. Tada viskas paprasta ir su el parduotuve ir jos elementais.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip ir minėjo Arijus, kuriant bet kokį verslą išties svarbu turėti verslo valdymo sistemą bei CRM programą, kadangi jos išties padeda ne tik lengviau stebėti savo klientus, bendrauti su jais, bet ir apskritai visa VVS geba kontroliuoti įmonės darbą, darbuotojų darbo laiką, jų našumą darbe. Todėl tiems kurie svarsto dar apie tai kaip pagerinti verslo efektyvumą, tai siūlau pasidomėti rinkoje esančiomis VVS ir CRM sistemomis.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jeigu domina ne tik internetinės parduotuvės vaizdas, bet ir tai, kaip ją reklamuoti internete, kviečiu paskaityti straipsnį Internetinės parduotuvės rinkodara ir reklama 2022 metais

    AtsakytiPanaikinti